Sunday, June 17, 2012

Rahsia Kurus
hai kawan-kawan semua. Miss kiw1 nak kongsi tip-tip nak kurus tau.  Nak tahu tak??
baiklah, kawan-kawan miss kiw1 semua tertanya-tanya macam mana miss kiw1 leh kekalkan bentuk badan sampai sekarang ni. Miss kiw1 beriitahu rahsianya.. Tapi tak tahu lah jika mereka semua hendak ikut atau tak. Jom baca dan amalkan bersama.
Pertama
Jaga pemakanan..kalau nak tahu menu apa yang miss kiw1 selalu makan ialah menu berteraskan mee.sebagai contoh boleh lihat di bawah :

Bihun Sup Ayam

Kalau boleh Makanan anda kena lah ada kuah.. macam sup ni pun dah kira ok. kan kan.. sedapnya sup ayam. berbalik pada kenapa miss kiw1 taip makanan bersup ini lebih baik? sebab banyak kandungan air. lagipun bihun ni tidak menyebabkan si pemakan menjadi gemuk. MELAINKAN di dalam makanan tersebut 
ada TELUR. Isi ayam letakkan daging bahagian dada yang 0% lemak adalah lagi baik untuk badan kita.

Kedua
Nak kurus lagi, Kurangkan ambil telur yang dalamnya ada kuningnya. Bahagian Putih telur bagus untu dimakan kerana sesuai dijadikan sebagai tenaga. Miss Kiw1 ada terbaca bahagian KUNING telur ada kandungan lemak. Jadi tidak heranlah sesiapa yang makan, pipi mereka jadi tembam serta merta.. Senang je, nak kurus kurangkan makan kuning telur, nak gemuk makan telur bebanyakk..


sebab tu para Atlit dan ahli bina badan  atau kaki jim selalu minum telur dengan air vitamin. tu yang badan ketak-ketak rahsianya telur dan daging ayam goreng bahagian dada. Feeewwiittt. kekeke
Kita sebagai orang biasa pun boleh je nak ikut gaya pemakanan mereka. Untung-untung badan macam The Rock. Kelass kau Tonn.

Ketiganya
Makan Nasi sekali sehari. Miss Kiw1 akui sesiapa sahaja yang miliki lidah melayu susah nak tinggalkan makan nasi. Miss kiw1 pun cam tu, pagi, tengahari, petang atau malam mesti nak cari nasi.

 tapi sejak belajar ni, miss kiw1 kurang dah makan nasi, sedih kan bunyinya. tu yang maintain je bentuk badan.  pilih la masa yang paling sesuai nak makan nasi. elakkan makan malam makan nasi. sebab biasanya orang yang makan nasi waktu malam secara tidak langsung cepat mengantuk dan terus tidur lepas makan. Tu yang bangun pagi badan terus berisi. Masa tu lah sibuk nak merungut.kekeke


Keempatnya
Bersenam
*Nanti kita sambung Part2 ye. assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...